Arap Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 3 adet patates
- 2 adet kapya biber
- 4 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Çay bardağına yakın sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Arap Tava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi, biberleri, domatesi, soğanı ve sarımsağı küp küp doğrayalım.
- Fırın tepsisine bütün malzemeleri koyalım.
- Salça,baharatlar,sıvı yağ ve suyu da ekleyip tüm malzemeleri iyice elimizle karıştıralım.
- Bu karışımı tepsiye bastırarak yerleştirelim.
- Üzerini domates ile süsleyip fırında pişirelim.
- Fırında pişirirken tepsimizin üzerine 1 adet yağlı fırın kağıdını ıslatıp tepsimizin üzerini kapatalım.
- Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 190 derecede 40-45 dakika pişirelim.
- Daha sonra üzerinden yağlı kağıdı alalım ve 10 dakika daha üzeri açık pişirelim ki biraz üzeri kızarsın.
- Pişme süresi değişebilir. Kontrol ederek pişirelim. Afiyet olsun.