Arap Tava Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo kıyma
- 4 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça (Biber domates karışık kullandım ben )
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- 1 çay bardağı su
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçler küp küp doğranır. Bir kaba kıymayla birlikte alınır.
- Baharatlar yağ ve salçada eklenir. Güzelce harmanlanır.
- Borcama yahut fırın tepsisine basılır.
- Tepsiye bastıktan sonra 4e böldüğüm cherry domatesler dizdim.
- Daha sonra 180 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirilir ve hazır. Çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tanım. Kesinlikle deneyin. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun ????.