bilgisayarci
FD Üye
Arap Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 5 adet patates
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
Arap Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri küçük küçük doğrayalım.
- Kıyma,baharatlar, salçalar, yağ ve suyuda ek edip güzelce harmanlayalım ve borcama ya da tepsiye ye bastırarak yayalım.
- Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
- 25 dk sonra üzerindeki yağlı kağıdı çekelim ve pişirmeye devam edelim.
Arap Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı