Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Arapaşı Çorbası (Hamursuz)

Arapaşı Çorbası (Hamursuz)
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
arapasi-corbasihamursuz.jpg

Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket tavuk but(3-4 adet yeterli)
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı pulbiber

Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı Yapılışı

  1. Tavukları yıkama işleminin akabinde üzerini geçecek şekilde tenceremizde kısık ateşte haşlayalım.
  2. Diğer yandan unu tavada rengi dönene kadar kavuralım.
  3. Haşlanan tavukları kemiklerinden sıyıralım, elimizde didelim(küçük parçalara ayıralım).
  4. Başka bir tavamızda sıvı yağ, salça ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
  5. Tavuk suyuna önce unu ekleyip karıştıralım.
  6. Salçasını sonrada tavukları ekleyip karıştıralım.
  7. Akabinde suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım, çorbamız hazır.
Yanına bir kase yoğurt ve tandır ekmeği çok yakışır.

Limon suyunu içerkende ekleyebilirsiniz.

Afiyet, şifa olsun.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt