Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket tavuk but(3-4 adet yeterli)
- 2.5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 2 tatlı kaşığı pulbiber
Arapaşı Çorbası (Hamursuz) Tanımı Yapılışı
- Tavukları yıkama işleminin akabinde üzerini geçecek şekilde tenceremizde kısık ateşte haşlayalım.
- Diğer yandan unu tavada rengi dönene kadar kavuralım.
- Haşlanan tavukları kemiklerinden sıyıralım, elimizde didelim(küçük parçalara ayıralım).
- Başka bir tavamızda sıvı yağ, salça ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika karıştıralım.
- Tavuk suyuna önce unu ekleyip karıştıralım.
- Salçasını sonrada tavukları ekleyip karıştıralım.
- Akabinde suyunu ekleyip ocağın altını kapatalım, çorbamız hazır.
Limon suyunu içerkende ekleyebilirsiniz.
Afiyet, şifa olsun.