Ortası Elmalı Kek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3-3, 5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 paket kabartma tozu+1 çay kaşığı karbonat
- 3 adet büyük uzunluk elma
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Ortası Elmalı Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Su, süt ve zeytinyağını ek edin çırpın. En son un, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip çırpın. Kek hamurunu çok cıvık yapmayın ki elmalar tabana çökmesin.
- Ortası için elmaları soyup rendenin iri tarafıyla rendeleyin, cevizi ve tarçını ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış büyük uzunluk borcama kek hamurunun 3 te 2 sini boşaltın, üzerine elmalı harcı her yere eşit biçimde yayın, kalan kek hamurunu tepsinin her yerine eşit formda gezdirin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin yaklaşık 30-35 dakika da pişiyor.
- Soğuduktan sonra servis etmeden evvel üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri serpin. Afiyet şifa olsun.