
Arası Kıtır Kıtır Milföy Ve Karamel Soslu Kuplar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 300 gram çilek
- ️4 su bardağı süt
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- ️1 vanilya şekeri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 250 mascarpone yada /200 ml krema
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
Arası Kıtır Kıtır Milföy Ve Karamel Soslu Kuplar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye ilk malzemeleri ekleyin ve kaynayıncaya kadar çırpın.
- Ardından altını kapatın tereyağ ve vanilyalı ekleyin karıştırın ve üzerine streç folya ile üzerine bastırarak örtün ki kabuk bağlamasın ve soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra mascarponeyi ilave edin ve çırpacak yardımı ile yaklaşık 5 dakika çırpın ve sıkma poşetini boşaltın.
- Bir paket milföy hamurunu tepsisine alın kızarıncaya kadar pişirin ardından küçük küçük kareler kesin.
- Karamel sosun hazırlanışı;Şekeri tavaya dökün orta kısık ateşte eriyinceye kadar karıştırmadan eritin
- Ardından tereyağını ekleyin karıştırın en son kremasına ekleyerek iyice çırpın soğumaya bırakın.
- Kupları arzu ettiğiniz sırada doldurabilirsiniz. Mutlaka deneyin afiyet olsun????????.