iltasyazilim
FD Üye
Ardıç nedir faydaları nelerdir
Ardıç bitkisinin yararları
Ardıç kullanıldığı yerler
Kışın yapraklarını dökmeyen daimi yeşil ağaçlardan Yaprakları küçük pulsu ya da iğne biçiminde olup 12 cm uzunluğundadır Bir evcikli veya iki evcikli bitkilerdirGüzel kokulu,yaz kış yapraklarını dökmeyen,siyahımsı kahverengi yemişleri bulunan bir ağaçtır
KULLANILDIĞI YERLER:
Av ve kümes hayvanları etlerinin pişirilmesinde kullanılır
Etlerin yumuşamasını sağlamak ve içeceklere koku tahsis etmek amacıyla kullanılırEtlerin dinlendirilmesi ve pişirilmesi sırasında toz halde,keza yemişlerinden ilaç ve esans yapımında faydalanılır
ARDIÇ'IN FAYDALARI VE KULLANILIŞ ŞEKLİ
İdrar söktürücü ve terletici özelliği sebebi ile soğuk algınlığı, yürek yetmezliği gibi hastalıklarda kullanılabilir
Romatizmal hastalıklarda, burkulma ve çarpma gibi kazalarda analjezik ve hareket kabiliyetini arttırıcıdır
Zaten ardıçın temel tatbik alanı da bu müşteri hastalıklardır
Kronik romatizmalarda, gut hastalığında farklı alanlara yönlendirilmiş kas ağrılarında epeyce faydalıdır Bunun için toz haline getirilmiş kuru ardıç meyvalarından 20 gram 1 lt suda eritilerek günde 3 bardak içilir Konsantre ardıç suyu soğukalgınlığı ya da anjine yakalanmış çocuklara yardım tedavisi olarak günde 3 defa bir nehir kaşığı olarak verilir
Ardıç nefes kokularını değil eder Meyvaları C vitamini bakımından varlıklı olması nedeniyle, dişetlerini ardıç meyvalarıyla ovuşturmak onları güçlendirecektir
Antiseptik özelliği nedeniyle de dışarıda cilt hastalıklarında da uygulanabilir Aromaterapistler selülitlerde ardıçtan faydalanmaktadır
Öteki bir tür olan kara ardıç yaprağının adet söktürücü, çocuk düşürücü ve idrar arttırıcı etkileri bilinmektedir Çünkü rahim ve idrar yolları kaslarını büzmektedir Karaardıç, kurutulmuş yapraklarından günde 0,5 gr içilir
Yine ardıçın özel bir tarzında elde edilen ardıç katranı uyuz ve egzema gibi bazı öteki cilt hastalıklarında dıştan tüketilirAyrıca deride hafif tahriş yaptığından romatizmal hastalıklarda da merhem olarak kullanılabilir *
Ardıç bitkisinin yararları
Ardıç kullanıldığı yerler
Kışın yapraklarını dökmeyen daimi yeşil ağaçlardan Yaprakları küçük pulsu ya da iğne biçiminde olup 12 cm uzunluğundadır Bir evcikli veya iki evcikli bitkilerdirGüzel kokulu,yaz kış yapraklarını dökmeyen,siyahımsı kahverengi yemişleri bulunan bir ağaçtır
KULLANILDIĞI YERLER:
Av ve kümes hayvanları etlerinin pişirilmesinde kullanılır
Etlerin yumuşamasını sağlamak ve içeceklere koku tahsis etmek amacıyla kullanılırEtlerin dinlendirilmesi ve pişirilmesi sırasında toz halde,keza yemişlerinden ilaç ve esans yapımında faydalanılır
ARDIÇ'IN FAYDALARI VE KULLANILIŞ ŞEKLİ
İdrar söktürücü ve terletici özelliği sebebi ile soğuk algınlığı, yürek yetmezliği gibi hastalıklarda kullanılabilir
Romatizmal hastalıklarda, burkulma ve çarpma gibi kazalarda analjezik ve hareket kabiliyetini arttırıcıdır
Zaten ardıçın temel tatbik alanı da bu müşteri hastalıklardır
Kronik romatizmalarda, gut hastalığında farklı alanlara yönlendirilmiş kas ağrılarında epeyce faydalıdır Bunun için toz haline getirilmiş kuru ardıç meyvalarından 20 gram 1 lt suda eritilerek günde 3 bardak içilir Konsantre ardıç suyu soğukalgınlığı ya da anjine yakalanmış çocuklara yardım tedavisi olarak günde 3 defa bir nehir kaşığı olarak verilir
Ardıç nefes kokularını değil eder Meyvaları C vitamini bakımından varlıklı olması nedeniyle, dişetlerini ardıç meyvalarıyla ovuşturmak onları güçlendirecektir
Antiseptik özelliği nedeniyle de dışarıda cilt hastalıklarında da uygulanabilir Aromaterapistler selülitlerde ardıçtan faydalanmaktadır
Öteki bir tür olan kara ardıç yaprağının adet söktürücü, çocuk düşürücü ve idrar arttırıcı etkileri bilinmektedir Çünkü rahim ve idrar yolları kaslarını büzmektedir Karaardıç, kurutulmuş yapraklarından günde 0,5 gr içilir
Yine ardıçın özel bir tarzında elde edilen ardıç katranı uyuz ve egzema gibi bazı öteki cilt hastalıklarında dıştan tüketilirAyrıca deride hafif tahriş yaptığından romatizmal hastalıklarda da merhem olarak kullanılabilir *