Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arjantinin Ünlü Yemekleri

Arjantinin Ünlü Yemekleri
0
144

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Arjantinin Meşhur Yemekleri Resimli



Arjantinin Meşhur Yemek Yemek Tarifleri

Arjantin Mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir Bu onların tarihinden gelir Geçmişten günümüze değin Arjantin yerlileri hayvancılık yapmış ve başlıca beslenme maddesi olarak da et tüketmişlerdirŞimdi sizlere Arjantin mutfağına ait bir kaç yemek tarifi sunuyoruz

Bal Kabağı Dolması

Malzemeler
1 orta zirve bal kabağı
1 kg gulaş indirimli sığır eti
1 büyük baş soğan
2 diş sarımsak
2 büyük domates
1 yeşil biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet kuru kayısı
3 patates
3 tatlı patates
2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
1 kahve fincanı dry cherry ya da 12 kahve fincanı kayısı likörü
1 su bardağı konserve darı
100 gr tereyağı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuzlu



Yapılışı

Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın Sarımsakları dövün Domatesleri küçük ufak doğrayın Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın Eti içine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Et kızarınca içine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 34 dakika kavurun sonra ateşi yükselterek, etlerin üstüne, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler adamakıllı yumuşayıp pişinceye kadar, hafif hafif kaynamaya bırakın Et pişerken patatesleri soyup ufak küpler halinde doğrayın Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin Yağınız eriyince içine kayısıları atın ve 12 dakika çevirin Üstüne 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir defa daha çevirip patatesleri ilave edin Hepsini 5 dakika kavurun

Etin pişmesinin sonuna doğru, adeta 10 dakika önce ete, kayısılan ve patatesleri ek edin ve defalarca birlikte yeniden hafif ateşte pişirin

Etiniz pişerken, bal kabağını üstteki kısmından kapak şeklinde belirli Kabağın içindeki çekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin Bal kabağını yıkayarak, süzün İçinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun Kalan tereyağını eritin Balkabağının içini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuzlu serpin

sonra etinizi ateşten çekin İçine konserve mısırları, cherry veya likörü, tuzu ilave edip, yavaşça, kayısıları zedelemeden karıştırın Yahninizi bal kabağının içine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın Önceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar 1 saat pişirin

Bal Kabağı Dolmasını pişince fırından çıkarın İçinde piştiği kaptan çıkarmadan, kepçe ile içinden önce yahniyi, sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın

Chimichurri

Malzemeler

1,5 su bardağı marinad sosu için:
12 su bardağı sıvıyağ
12 su bardağı sirke
14 su bardağı su
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 iri diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik veya 2 tatlı kaşığı kuru kekik
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz



Yapılışı

Bütün malzemeleri derin bir cam kapta karıştırın Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten daha sonra marinad için kullanın

Empanadas

Malzemeler

Hamur için
3 kadeh un
3 yemek yemek kaşığı tereyağı(küp, küp doğranmış )
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke

İç malzemesi
İsteğe göre kıymalı, tavuklu, parça etli, peynirli, sebzeli vbharç

Üzeri için
1 yumurta
1 yemek kaşığı su



Yapılışı

Bir kapta su, yumurta beyazı, yumurta ve sirke karıştırılıp, en ince ayrıntısına kadar çırpılır Un, tuzlu ve tereyağı geniş bir kaba konulur ve parmak ucu ile tamamen karıştırılır Ortası açılır ve sıvı karışım içine dökülür Tümü iyice hamur olana kadar karıştırılır Unlu bir zeminde yoğurulur, strece sarılıp dinlendirilmek üzere buzdolabına konulur Buzdolabında bir saat bekletilir sırası gelmişken istenilen iç hazırlanır, pişirilir ve soğuyana kadar bekletilir
Buzdolabından çıkarılan hamur beze büyüklüğünde parçalara ayrılır Unlanan tezgahın üstüne konulur , üzeri hafifçe unlanır ve merdaneyle daire şeklinde açılır Açılan hamurun yarısına iç malzeme konulur ve hamurun diğer kısmı üstüne kapatılır Parmak uçlarıyla kıvıra kıvıra kenarları kapatılır Tüm hamurlar için benzer işlem yapılır Tepsiye yağlı kağıt serilir, empanadalar üstüne yerleştilir Üzerlerine bir kapta karıştırılan yumurta ve su karışımı fırça ile sürülür Evvelden 180 Cde ısıtılmış fırında maks 25 dak(kızarana dek) pişirilir Ilınması beklenir ve servis edilir *
 
858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt