Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arjantinin Unlu Yemekleri

Hoş geldin! kaannns1903 tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Arjantinin Unlu Yemekleri
0
125

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Arjantinin Unlu Yemekleri Resimli



Arjantinin Unlu Yemek Tarifleri

Arjantin Mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dunyanın en cok sığır eti ureten ulkesidir Bu onların tarihinden gelir Gecmişten gunumuze kadar Arjantin yerlileri hayvancılık yapmış ve ana besin maddesi olarak da et tuketmişlerdirŞimdi sizlere Arjantin mutfağına ait bir kac yemek tarifi sunuyoruz

Bal Kabağı Dolması

Malzemeler
1 orta boy bal kabağı
1 kg gulaş kesilmiş sığır eti
1 buyuk baş soğan
2 diş sarımsak
2 buyuk domates
1 yeşil biber
2 tatlı kaşığı toz şeker
10 adet kuru kayısı
3 patates
3 tatlı patates
2 su bardağı et suyu (2 etsu tabletle hazırlanmış)
1 kahve fincanı dry cherry veya 12 kahve fincanı kayısı likoru
1 su bardağı konserve mısır
100 gr tereyağı
4 corba kaşığı sıvıyağ
Karabiber
tuz

imagesarjantininunluyemekleri5ae672de05bc2

Yapılışı

Soğanı ve yeşil biberi ince ince kıyın Sarımsakları dovun Domatesleri kucuk kucuk doğrayın Derin bir tavaya sıvıyağı ve tereyağının yarısını koyup kızdırın Eti icine atarak et altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar kızartın Et kızarınca icine soğan ve sarımsakları ekleyip, hafif ateşte 34 dakika kavurun Daha sonra ateşi yukselterek, etlerin ustune, domatesleri, yeşil biberi, bir tatlı kaşığı şekeri, karabiberi ve etsu tabletleri ile hazırladığınız et suyunu ekleyin Kaynamaya başlayınca ateşi kısarak, tencerenin kapağını kapatın ve 1 saat, etler iyice yumuşayıp pişinceye kadar, hafif hafif kaynamaya bırakın Et pişerken patatesleri soyup kucuk kupler halinde doğrayın Tavada, kalan tereyağının yarısını eritin Yağınız eriyince icine kayısıları atın ve 12 dakika cevirin Uzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker atın, bir kere daha cevirip patatesleri ilave edin Hepsini 5 dakika kavurun

Etin pişmesinin sonuna doğru, hemen hemen 10 dakika once ete, kayısılan ve patatesleri ilave edin ve hep birlikte yine hafif ateşte pişirin

Etiniz pişerken, bal kabağını ust kısmından kapak şeklinde kesin Kabağın icindeki cekirdekleri ve lifli kısmı temizleyin Bal kabağını yıkayarak, suzun İcinden servis yapabileceğiniz bir fırın kabına koyun Kalan tereyağını eritin Balkabağının icini erimiş tereyağı ile yağlayıp, karabiber ve tuz serpin

Daha sonra etinizi ateşten cekin İcine konserve mısırları, cherry veya likoru, tuzu ilave edip, yavaşca, kayısıları zedelemeden karıştırın Yahninizi bal kabağının icine boşaltın, kabağın bir kenara koyduğunuz kapağı ile ağzını kapatın Onceden 170 derecede kızdırdığınız fırında, bal kabağının etli kısmı pişinceye ve kabuğu hafif kahverengi bir renk alıncaya kadar 1 saat pişirin

Bal Kabağı Dolmasını pişince fırından cıkarın İcinde piştiği kaptan cıkarmadan, kepce ile icinden once yahniyi, daha sonra da bal kabağının etli kısmını alarak servis yapın

Chimichurri

Malzemeler

1,5 su bardağı marinad sosu icin:
12 su bardağı sıvıyağ
12 su bardağı sirke
14 su bardağı su
2 corba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 iri diş kıyılmış sarmısak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik veya 2 tatlı kaşığı kuru kekik
12 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

imagesarjantininunluyemekleri5ae672df0eb3c

Yapılışı

Tum malzemeleri derin bir cam kapta karıştırın Kapağı sıkı kapanan bir kavanoza koyup 24 saat buzdolabında beklettikten sonra marinad icin kullanın

Empanadas

Malzemeler

Hamur icin
3 bardak un
3 yemek kaşığı tereyağı(kup, kup doğranmış )
1 adet yumurta
1 adet yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı sirke

İc malzemesi
İsteğe gore kıymalı, tavuklu, parca etli, peynirli, sebzeli vbharc

Uzeri icin
1 yumurta
1 yemek kaşığı su

imagesarjantininunluyemekleri5ae672e01d394

Yapılışı

Bir kapta su, yumurta beyazı, yumurta ve sirke karıştırılıp, iyice cırpılır Un, tuz ve tereyağı geniş bir kaba konulur ve parmak ucu ile iyice karıştırılır Ortası acılır ve sıvı karışım icine dokulur Hepsi iyice hamur olana kadar karıştırılır Unlu bir zeminde yoğurulur, strece sarılıp dinlendirilmek uzere buzdolabına konulur Buzdolabında bir saat bekletilir Bu arada istenilen ic hazırlanır, pişirilir ve soğuyana kadar bekletilir
Buzdolabından cıkarılan hamur beze buyukluğunde parcalara ayrılır Unlanan tezgahın uzerine konulur , uzeri hafifce unlanır ve merdaneyle daire şeklinde acılır Acılan hamurun yarısına ic malzeme konulur ve hamurun diğer kısmı uzerine kapatılır Parmak uclarıyla kıvıra kıvıra kenarları kapatılır Tum hamurlar icin aynı işlem yapılır Tepsiye yağlı kağıt serilir, empanadalar uzerine yerleştilir Uzerlerine bir kapta karıştırılan yumurta ve su karışımı fırca ile surulur Onceden 180 Cde ısıtılmış fırında maks 25 dak(kızarana kadar) pişirilir Ilınması beklenir ve servis edilir
 

Similar threads

Arjantin Yemekleri Arjantinin Yemek Ceşitleri Bal Kabağı Dolması Malzemeler 1 orta boy bal kabağı 1 kg gulaş kesilmiş sığır eti 1 buyuk baş soğan 2 diş sarımsak 2 buyuk domates 1 yeşil biber 2 tatlı kaşığı toz şeker 10 adet kuru kayısı 3 patates 3 tatlı patates 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Arjantinin Meşhur Yemekleri Resimli Arjantinin Meşhur Yemek Yemek Tarifleri Arjantin Mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dünyanın en çok sığır eti üreten ülkesidir Bu onların tarihinden gelir Geçmişten günümüze değin Arjantin yerlileri hayvancılık yapmış ve başlıca beslenme maddesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Arjantin Yemekleri Arjantinin Yemek Yemek Çeşitleri Bal Kabağı Dolması Malzemeler 1 orta zirve bal kabağı 1 kg gulaş indirilmiş sığır eti 1 büyük baş soğan 2 diş sarımsak 2 büyük domates 1 yeşil biber 2 tatlı kaşığı toz şeker 10 adet kuru kayısı 3 patates 3 tatlı patates 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Arjantin Mutfağı hakkında bilgi Arjantin Unlu Yemekleri Arjantin mutfağı ete dayalı bir mutfaktır Arjantin dunyanın en cok sığır eti ureten ulkesidir Cok fazla ekmek tuketmeyen Arjantinliler genellikle pirinc ve patates yerler Kuzey Arjantin'de mutfak tahıl ve ete dayanır Ama bu bolgede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
Fırında Bal Kabağı Dolması nasıl yapılır Resimli Fırında Bal Kabağı Dolması tarifi Fırında Bal Kabağı Dolması yapılışı Fırında Bal Kabağı Dolması Resimli Tarif imagesfirindabalkabagidolmasitarifiresimli5ad4403e5ebd1 Malzemeler: 1 orta boy bal kabağı 1 kg gulaş kesilmiş sığır eti 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
858,506Konular
983,053Mesajlar
33,112Kullanıcılar
fekaSon üye
Üst Alt