![armut-receli.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/08/03/armut-receli.jpg)
Armut Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet armut
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- Kabuk tarçın ve karanfil
Armut Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Armutlar yıkanıp kabukları soyulur ve küp halinde doğranır tencereye alınır.
- Üzerine limon suyu eklenip karıştırılır.
- Sonra şeker ve su eklenir kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca reçelin altı kısılır ve içine tarçın ve karanfil atılır.
- Reçel kıvam almaya başlayınca birkaç damla limon sıkılıp cam kavanoza boşaltılır ve aykırı çevrilir.