Armut Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 8 adet armut
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- Yarım çay bardağı su
- Kabuk tarçın ve karanfil
Armut Reçeli Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Armutlar yıkanıp kabukları soyulur ve küp halinde doğranır tencereye alınır.
- Üzerine limon suyu eklenip karıştırılır.
- Sonra şeker ve su eklenir kaynamaya bırakılır.
- Kaynamaya başlayınca reçelin altı kısılır ve içine tarçın ve karanfil atılır.
- Reçel kıvam almaya başlayınca birkaç damla limon sıkılıp cam kavanoza boşaltılır ve aykırı çevrilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.