Armut Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
İrmikli muhallebi için;
- 1 kilo süt
- 6 yemek kaşığı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 pk vanilya
- 2 büyük armut
- Yarım su bardağı su
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Armut Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok kolay ve hafif bir tatlı.
- Uygun bir tencerede muhallebi gereçlerini karıştırıp pişirelim.Klasik muhallebi kıvamında oluyor.
- Sos için armutları küp küp doğrayıp öbür materyalleri ekleyip pişirelim.
- Uygun bardakları evvel muhallebi, sonra armutlu sos koyup soğumaya bırakalım. Hepsi bu afiyet olsun.