Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane orta boy sert armut
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı üzüm suyu
- 3 yemek kaşığı nar çiçeği çayı
- 1 çay bardağı şeker
- 1 tane çubuk tarçın
- Pişirdiğimiz armudun suyu
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Kaymak
- Antep fıstığı
Armut Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle armutların içi temizliyoruz. Tencereye armutları dizin, üzerine şekeri, üzüm, suyunu, suyu, narçiçeğini tarçını, ilave edin ocağa alın tencereyi.
- Armutlar pişesiye pişirin kürdan testi yapın ocaktan alın, suyunu süzün, suyu tencere ilave edin.
- Üzerine nişastayı ilave edin koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına önce sostan koyun. Sonra kaymak ekleyin kaymağın üzerine armudu ekleyin. Süsleyin servis yapın afiyet olsun.