Armutlu Bademli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 4/3 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı süt
- 2 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 4/3 su bardağı badem unu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
- 1 büyük uzunluk armut
Armutlu Bademli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağ ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırptım.
- Süt ve yumurtaları da ekleyip çok kısa karıştırdım.
- Kuru materyalleri de ekleyerek spatula yardımıyla daima birebir istikamette karıştırdım.
- 24 cm kalıba harcı döküp güzelce yaydırdım.
- Armutların kabuklarını soyup ince ince doğradım ve kekin üzerine yerleştirdim.
- Biraz toz şeker ve tarçın serptim.
- Boşlukta kalan taraflara da file badem serptim.
- 180 derece fırında 30- 35 dk pişirdim.
- Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis ettim.
???? Badem unu yerine beyaz un da kullanabilirsiniz ama un azar azar eklemekte yarar var zira kıvamını değiştirecektir.
???? Kuru materyalleri spatula ile karıştırmak kekin daha âlâ kabarmasını sağlayacaktır.
???? Birinci 20 dk kekin sönmemesi için fırının kapağını hiç açmayın, 20 dk sonra denetim edebilirsiniz.