Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Armutlu Bademli Kek

Armutlu Bademli Kek
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
armutlu-bademli-kek.jpg

Armutlu Bademli Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 4/3 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 4/3 su bardağı badem unu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tarçın
  • 1 büyük uzunluk armut

Armutlu Bademli Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tereyağ ve şekeri mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırptım.
  2. Süt ve yumurtaları da ekleyip çok kısa karıştırdım.
  3. Kuru materyalleri de ekleyerek spatula yardımıyla daima birebir istikamette karıştırdım.
  4. 24 cm kalıba harcı döküp güzelce yaydırdım.
  5. Armutların kabuklarını soyup ince ince doğradım ve kekin üzerine yerleştirdim.
  6. Biraz toz şeker ve tarçın serptim.
  7. Boşlukta kalan taraflara da file badem serptim.
  8. 180 derece fırında 30- 35 dk pişirdim.
  9. Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis ettim.
???? Badem ununuz yoksa çiğ bademi sıcak suda bekletip kabuklarını soyduktan sonra robottan çekip kullanabilirsiniz.

???? Badem unu yerine beyaz un da kullanabilirsiniz ama un azar azar eklemekte yarar var zira kıvamını değiştirecektir.

???? Kuru materyalleri spatula ile karıştırmak kekin daha âlâ kabarmasını sağlayacaktır.

???? Birinci 20 dk kekin sönmemesi için fırının kapağını hiç açmayın, 20 dk sonra denetim edebilirsiniz.
 
858,477Konular
981,287Mesajlar
29,559Kullanıcılar
aaaaaaaaaaaSon üye
Üst Alt