Armutlu Crumble (Lezzeti Şahane Pratik Bir Tatlı) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram soğuk tereyağ
- 1 su bardağı un (120 g)
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 4 adet armut (Kullandıklarım küçük boydu)
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1/2 (yarım) çay bardağı damla çikolata
Armutlu Crumble (Lezzeti Şahane Pratik Bir Tatlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için; un, esmer şeker ve soğuk tereyağını doğrayıcıdan geçirin. Topak topak, elde bütünleşmeyen bir hamur elde edeceğiz.
- Ardından armutları küçük küçük doğrayın. Doğranmış armut, esmer şeker, un ve limon suyunu fırın kabına alarak karıştırın. Fırın kabım 20×20 idi. Hafif suyunu salması için 10-15 dakika bekletin. Akabinde üzerine tarçın, iri çekilmiş ceviz ve damla çikolatayı ekleyin.
- Son olarak üzerine crumble hamurunu serpiştirip, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişirin. Her fırın farklılık gösterebilir, denetim edin.
- Servis sırasında kesinlikle vanilyalı dondurma ile sunmanızı öneririm. Sıcacık armutlu crumblenin üzerinde eriyen vanilyalı dondurma. ???? Deneyeceklere afiyet olsun!.