Armutlu Keçi Boynuzlu Muhallebi (Ekgıda) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tam pirinç unu
- 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi
- Yarım armut
Armutlu Keçi Boynuzlu Muhallebi (Ekgıda) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Armudumuzu bir kenarda cam rendeyle rendeleyelim.
- Uygun kabımızı alalım ve içerisine çabucak suyumuzu ve tam pirinç unumuzu koyarak başlayalım karıştırmaya. Kıvam alınca altını kapatalım.
- İçine çabucak armudu ek edip karıştıralım.
- 3 çeşit karıştırdıktan sonra keçi boynuzu pekmezimizi ekleyelim ve tekrar karıştırdıktan sonra mama kabına alalım. Armutlu tam pirinç unlu muhallebimiz hazır. Bebişlere afiyet olsun .