elektronikci
FD Üye
Armutlu Kereviz Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük kereviz
- Yarım deveci armudu
- Yarım su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 demet dereotu
- Sızma zeytinyağı
- Tuz
Armutlu Kereviz Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba ????Yoğurtlu ve yeşil elmalı kerevizi daha evvel denemiştim. Bugün kerevizin keskin aromasını elmanın tam da yumuşatamadığını düşünmüştüm. Daha kontrast bir şeye muhtaçlığı vardı güya. İşte buradan yola çıkarak armutlu kereviz denedim. Bence elmadan daha uygun sonuç verdi. ????
- Öncelikle kerevizi soyup bir limon suyu sıktığımız üç su bardağı suya rendeliyoruz. Bu kısım değerli zira kararmamasını ve yumuşak olmasını sağlıyor.
- O suda beklerken biz ceviz içi, sarımsak ve armudu rondodan geçiriyoruz. Tanecikli kalması gerek.
- Şimdi rendelenmiş kerevizi suyunu sıkarak karıştırma kabına alıyoruz ve rondodaki gereçler ile karıştırıyoruz.
- Tuzunu isteğe nazaran ek edip servis tabağına alıyoruz.
- Dereotu ve sızma zeytinyağı ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz.Afiyet olsun ????