Armutlu Milföy Tarifi İçin Malzemeler
- 12 tane kare milföy hamuru
- 5 tane armut
- 3 yemek kaşığı tozşeker
- 2 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı zencefil
- 1 yumurta sarısı
Armutlu Milföy Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Armutları soyalım çekirdekli kısımlarını alalım ve çok ince olmayacak dilimler halinde doğrayalım.
- Tavamızı ateşe alıp çok ince olmayacak şekilde dilimlediğiniz armutları, şekeri, tarçın ve zencefili ekleyelim .
- Orta ateşte suyunu salsın hafif karamelize kıvamda olana dek ateşte tutalım.
- Armutlar ılınınca fazla suyu varsa yine süzebiliriz çünkü armut çok sulanıyor.
- Şimdi milföyler iki kenarından bıçakla çizikler atalım ve ortalarına armutlu harçtan koyup saç örer gibi kapatalım.
- Son olarak yumurta sarılarını sürüp önceden ısınmış 180° fırına verelim ve kızarana kadar pişirelim.
- Milföyler pişince ilk sıcağı çıktıktan sonra pudra şekeri serperek servis edelim.
- Servis önerisi sıcak – ılık arası olsun. Yapanlara afiyet olsun ????.