iltasyazilim
FD Üye
armutun yararları
Armutun Faydaları
ARMUT: Beyaz çiçekli bir ağacın yumuşak, sulu ve tatlı meyvesidir Armut, sarıyeşil arası renklerde, lifli, hazmı kolay ve mineral açısından oldukça varlıklı bir meyvedir
Armudun Faydaları: Sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder İdrar söktürücüdür Kanı temizler Kansızlığa iyi kazanç Sinirleri ıslah edici etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür, çarpıntıyı giderir ve hafıza yorgunluğuna iyi gelir Nıkris (gut) ve romatizmada faydalıdır Nezleye iyi kazanç
Armut Nasıl Kullanılır? Yemeklerden önce yenilmesi tavsiye edilir Mümkünse çekirdekleri ile birlikte yemek daha faydalıdır Çekirdeği, aç karına yenirse bağırsak kurtlarını dökmeye de muavin olur Armut taze olarak yenebileceği gibi pişirilerek de yenebilir Eksik kalorili ama buna karşılık bol lifli ve mineralli bir meyve olan Armut, perhiz yapanlar için de faydalıdır Ferahlık veren bir meyve olduğu için hamilelerin kusmalarını azaltır *
Armutun Faydaları
ARMUT: Beyaz çiçekli bir ağacın yumuşak, sulu ve tatlı meyvesidir Armut, sarıyeşil arası renklerde, lifli, hazmı kolay ve mineral açısından oldukça varlıklı bir meyvedir
Armudun Faydaları: Sindirim sistemini güçlendirir, hazmı kolaylaştırır Böbreklerin düzenli çalışmasına, böbrek taşlarının ve kumunun dökülmesine yardım eder İdrar söktürücüdür Kanı temizler Kansızlığa iyi kazanç Sinirleri ıslah edici etkisi ile yüksek tansiyonu düşürür, çarpıntıyı giderir ve hafıza yorgunluğuna iyi gelir Nıkris (gut) ve romatizmada faydalıdır Nezleye iyi kazanç
Armut Nasıl Kullanılır? Yemeklerden önce yenilmesi tavsiye edilir Mümkünse çekirdekleri ile birlikte yemek daha faydalıdır Çekirdeği, aç karına yenirse bağırsak kurtlarını dökmeye de muavin olur Armut taze olarak yenebileceği gibi pişirilerek de yenebilir Eksik kalorili ama buna karşılık bol lifli ve mineralli bir meyve olan Armut, perhiz yapanlar için de faydalıdır Ferahlık veren bir meyve olduğu için hamilelerin kusmalarını azaltır *