Armut kocaman yaprakları ağaçta yetişen bir meyve türüdür Armut genel anlamda cümbür cemaat göre tüketilmesi sevilen bir meyve türüdür Armut sert ve yumuşak olarak her koşulda tüketilebilen bir meyve çeşididir Armutun sağlığımıza sayısız faydası bulunmaktadır işte armutun faydalarıArmutun faydaları…Kabuğu meyvesinden faydalıArmut kabukları soyulmadan tüketilmesi gereken meyveler arasında yer alır Yapılan araştırmalara tarafından armut kabuğunun etli kısımlara oranla 34 kat daha artı besleyici ve yardımcı madde içerdiği ortaya çıkmıştır Kabuğu çokça lif içerirArmut kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından nedeniyle sindirime iyi geldiği bilinmektedir Iltihap önler bununla beraber armut kabuğunun iltihap önleyici özelliği vardır Yemeklerin içerisine armut kabuğu ekleyerek vücudunuzun iltihaplanmasını önleyebilir, vücudunuzda yer alan iltihabı söküp atabilirsinizC vitamini kaynağıdır C vitamininin vücudumuz için ne dek manâlı olduğunu zaten biliyorsunuzdur Armut içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulundurur Bu durumda da armut, yaraları iyileştirici özelliği ve bağışıklık sistemini dinç tutmasıyla bilinirKanın pıhtılaşmasına engel olur İçerisinde çokça K vitamini barındıran armut kanın pıhtılaşmasına engel olur K vitamini genellikle kanın pıhtılaşmasına engel olan bir vitamindir bununla birlikte K vitaminini vücudumuzdaki proteinleri harekete aşmak için kullanırızKemiklere iyi kazanç Armut içerisinde yüksek miktarda K vitamini barındırmasından nedeniyle hem kemik gelişimine katkı maddesi sağlar hem de diş ve diş eti hastalıklarının gelişmesine engel olurAntioksidan deposu Armutta bulunan antioksidan bileşikleri; kanseri ve makula dejenerasyonu durdurmak, vizyon , erken yaşlanma ihtimalini devirmek, deri sağlığını gözetmek ve aynı zamanda beynin gücünü ve işlevselliğini arttırmaktadırGünde bir tane armut tüketerek vücudunuza iyi bir fayda sağlamış olursunuz Günde bir adet armut tükettiğinizde gıda değerlerini hangi miktarda aldığınızı merak ediyorsanız aşağıdaki tabloda açıklayalımBir adet armut tükettiğinizde kazanmış olduğunuz besin değerleri aşağıda yer almaktadır • Potasyum: 116 mg• Karbonhidrat: 15 g• Diyet lifi: 3,1 g• Şeker: 10 g• Protein: 0,4 g• Kalori (kcal): 57• Toplam yağ: 0,1 g• Kolesterol: 0 mg• Sodyum: 1 mg• D vitamini: 0 IU• Piridoksin: 0 mg• B12 vitamini: 0 µg• Magnezyum: 7 mg• A vitamini: 25 IU• C vitamini: 4,3 mg• Kalsiyum: 9 mg• Demir: 0,2 mgArmut meyvesi kendi içeriisnde çeşitlere ayrılmaktadır Hecin Süvarisi armutunun bilhassa öteki armutlara kadar sıhhat için oldukça faydalı olduğu bilinmektedir lezzetli ve ağız tadıyla armut tüketmek istiyorsanız armudu seçerkende bazı ip uçlarına dikkat etmeniz gerekirArmut seçerken uyarı edilmesi gerekenler hakkında altında vermiş olduğumuz linke tıklyarak veri sahibi olabilirsinizarmutunfaydalari5c43bbefaccfdjpegArmut nasıl seçilir?Hecin Süvarisi armutu faydaları Deveci armutu diğer armutlara oranla farklılık gösterir Bu armutun şekli çoğunlukla biçimsizdir ve alttan basıktır Ama diğer armut türleri arasında içerisinde en çok şeker barındıran armut türüdür Armutun bir tarafı yeşil öteki tarafı da hafif pembemsidir Genellikle güneş gören kısmı pembemsi renge dönüşmüştürKalp dostudur Deveci armutu yürek ve damar sağlığı için son derece yardımsever bir meyve türüdür Mide yanmasına iyi gelir Sindirimi düzenleyen deveci armutu mide yanmasına iyi kazanç Reflü ve gastrit şikayetlerine de şifa olduğu kanıtlanmıştır Soğuk algınlığına iyi gelir Bu armut türü tam bir şifa kaynağıdır Bilhassa kışın oldukça çok tüketildiğinde grip ve soğuk algınlığından koruduğu söylenmektedir Damar tıkanıklığı olanlara iyi geliyor Armutun damar tıkanıklığı olan hastalarda, damar açıcı etkisi olduğu söyleniyor Armut kaç kalori?Genellikle perhiz yapan insanlara da üretilen armut içerdiği beslenme değerleri açısından epeyce zengindir Sıradan bir armut 7,5 miligram C vitamini içerir Bir adet armutta ise 57,1 kcal bulunmaktadır armutunfaydalari5c43bbf016968jpegKilo verdiren smoothie tarifleri id Gad300250