iltasyazilim
FD Üye
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için
**1 tatlı kaşığı tuz
**5 su bardağı un
**1 yemek kaşığı sirke
**2 su bardağı ılık su
İçi İçin;
*Peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini bir kaba alıp çok yoğun olmayan bir hamur elde edelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim Sonra hamuru 30 yumak yapalım ve her bir yumak için çay tabağı büyüklüğünde hamuru açalım Üzerine sadece sıvı yağ sürüp 15 kattan sonra iç malzemesini koyup 15 kat daha üstünü kapatalım
Her katın arasına sıvı yağ sürelim
Bütün katları açıp koyduktan sonra; üzerine yumurta sarısı sürün havuç dilimi şeklinde keselim ve 175° fırında pişene kadar pişirilir
**1 tatlı kaşığı tuz
**5 su bardağı un
**1 yemek kaşığı sirke
**2 su bardağı ılık su
İçi İçin;
*Peynir
*Maydanoz
Üzeri için;
*1 adet yumurta sarısı
Arnavut Böreği Tarifi Yapılışı Hamur malzemelerini bir kaba alıp çok yoğun olmayan bir hamur elde edelim ve 15 dakika kadar dinlendirelim Sonra hamuru 30 yumak yapalım ve her bir yumak için çay tabağı büyüklüğünde hamuru açalım Üzerine sadece sıvı yağ sürüp 15 kattan sonra iç malzemesini koyup 15 kat daha üstünü kapatalım
Her katın arasına sıvı yağ sürelim
Bütün katları açıp koyduktan sonra; üzerine yumurta sarısı sürün havuç dilimi şeklinde keselim ve 175° fırında pişene kadar pişirilir
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.