Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Arnavut Böreği

Arnavut Böreği
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
arnavut-boregi-7.jpg

Arnavut Böreği Tanımı İçin Gereçler

  • 6 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
Ortası için;
  • Yarım su bardağı erimiş tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
  • 1 kg pırasa
  • 1 adet havuç
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Arnavut Böreği Tanımı Yapılışı

  1. Kulak göğsü kıvamında hamur yoğuralım.
  2. Ceviz den az büyük bezeler yapalım bu ortada pırasayı ince ince doğrayalım güzelce yıkayıp süzelim.
  3. Tavaya yağı alıp kızdıralım havucu rendeleyelim tavaya alıp pırasayı da ek edip karıştırın.
  4. 5 dakika pişirelim altını kapatıp tuzunu ve baharatını ek edip karıştırın.
  5. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açıp tereyağı karışımından sürüp 10 la 12 bezeyi üst üstüne koyup dinlenene kadar geri kalanında birebir formda yağlayıp bir kenara alalım .
  6. Birinci bezeleri merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye alalım.
  7. Üstüne pırasalı harcı serelim geri kalan yufkaları açıp üstüne kapatalım .
  8. Ortasına bir kase kapatıp havuç dilim biçimi verelim üzerine artan yağdan sürüp 180 derecede ısıttığımız fırına verelim .
  9. Denetimli bir formda yaklaşık 25 dakika pişirelim siz yeniden de denetim edin.
  10. Üzeri kızarınca fırından alıp soğumaya bırakalım ılıkken servis edelim.
Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,665Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt