bilgisayarci
FD Üye
Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 3 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 4 adet patlıcan
- 2 adet orta boy soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay kaşığından az kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu hazırlayalım, suyu yavaş yavaş ilave edelim ki ölçüler birbirini tutmayabilir.
- Hamurumuzu dinlenmeye alıp iç harcımızı hazırlayalım. Soğanı hafif kavuralım biberleri koyalım onlarıda hafif kavurup patlıcanları ekleyelim 10 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine salça ve domatesi ekleyelim baharatlarını ekleyip 10 dakika daha pişirelim, soğumaya bırakalım. Hamurumuzu eşit 19 parçaya bölelim. 7 adet alt katı 5 adet ara katı 7 adet üst katı için ayıralım.
- Her bezemizi küçük küçük merdane ile açalım 7 tane üst üste dizerken her yufka arasına yağımızı sürelim en üst katına sadece sürmeyelim. 5 tanesinide aynı şekilde yapalım üst katını yağsız bırakalım. 7 adedide yine aynı şekilde yapalım.
- Daha sonra elimiz ile 7 adeti açalım kullanacağımız kalıp büyüklüğünde açalım tepsimizi yağlayalım ve yufkamızı yerleştirelim.
- Harcımızın yarısını bu aşamada koyalım güzelce her yerine yaydıralım. 5 adedide aynı şekilde açalım ve harcın üzerine koyalım. Kalan yarı harcımızı dökelim onuda güzelce yaydıralım.
- Kalan 7 adedide yine aynı şekilde açalım ve üzerine koyalım kenarlarını içe doğru kıvırarak şekil verelim. Kalan yağımızı üzerine dökelim şekilli bir biçimde keselim 180°ç önceden ısıtılmış alt üst ayarlı fırınımızda 45 dakika pişirelim afiyet olsun ????.