Arnavut Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- ️700 gram un
- ️Aldığı kadar un (Poğaça hamuru kıvamında olucak)
- ️1 tatlı kaşığı tuz
- ️100 gram tereyağ
- ️1 çay bardağı sıvıyağ (125 ml)
- Un
- 1 bağ pırasa (4.5 tane) küçük küçük doğranır az yağda tavada sotelenir
- Tuz,kırmızı biber ve karabiber ilave edilerek içimiz hazırlanır
Arnavut Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un,su,tuz karıştırılarak bir hamur elde edilir. Çok iyi bir şekilde tezgahta yoğrulur.
- Sonra 1 saat kadar dinlendirdim.
- Ardından 23 tane beze yaptım. Ben onbir oniki kullanmayı tercih ettim.
- Bezelerimi de bi yarım saat dinlendirdim.
- Daha sonra un ilavesiyle tabak büyüklüğünde açtım.
- Aralarına tereyağılı sıvı karışımdan sürdüm.
- Bütün hepsine aynı işlemi uyguladım. 11 tanesini streçleyip kenara kaldırdım,bu arada diğer 12 tanesini açmaya başladım.
- Ardından ilk açtığım hamurları tepsi büyüklüğünde elimle açıp,üzerine pırasalı içimi koyup,diğer 12li hamuru açıp kapadım.
- Kalan yağıda üzerine gezdirip,kare şeklinde kestim.
- Daha sonra 180°c lik fırında altı üstü kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun. Not:siz istediğiniz ölçüde un ve şu kullanabilirsiniz karar sizin.