Arnavut Ciğeri(Osmanlı Mutfağı) MALZEMESİ750 gr kuzu ciğeri 200 gr (2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuzlu Pul kırmızı biber Sumak 5 adet orta zirve kuru soğan 2 demet maydanoz Kekik 1,5 su bardağı ayçiçek yağı TANIM Ciğerin ince zarını çıkartıp, kocaman küpler halinde doğrayın Bol suda yıkayın ve süzülmesi için delinmiş süzgeçe koyun Bir kenarda unu tuz ile karıştırıp eleyin Ciğerleri bu karışıma adamakıllı buladıktan daha sonra bir süzgeçe alın ve pozitif unu silkeleyin Fazla dargın ayçiçek yağının içine atıp, tavayı birkaç kere sallayın Ciğerlerin sulanmasını önlemek için çok kaslı ateşte 12 dakika karıştırarak pişirin Delinmiş kepçe ile bir kaba çıkarın Üzerine toz kırmızı biber, kekik ve doğranmış maydanoz serpin Çok ince piyaz biçiminde indirilmiş soğanı tuzla ovup sudan geçirin, suyunu sıkın Sumak, toz kırmızı biber, doğranmış maydanoz ile karıştırıp, ciğerin yanında servis yapın