Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar) Tanımı İçin Materyaller
- 2 orta uzunluk patates
- Dana ciğeri 500 gram ben kurban ciğerini kullandım
- Yarım su bardağı un
- Tuz, kırmızı toz biber, kekik
- Kızartmak için sıvı yağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 domates
- Tuz,sumak, pulbiber ,zeytinyağı
Arnavut Ciğeri (Yemeyeni Bile Bağımlı Yapar) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ciğeri kasaptan alırsanız temizletip kuş başı doğrayın kendiniz yapacaksanız ciğerin zarını kenarından kaldırıp soyun küp küp doğrayın dolaba kaldırın.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartın .
- Dolaptan çıkardığınız doğranmış ,yıkanmış, süzülmüş ciğerleri buzdolabı poşetinin içine koyduğunuz unun içine atıp harmanlayıp kızgın yağda orta yüksek ateş ortası ateşte en az 4 en fazla 7 dk pişiriyoruz ,pişme müddeti çok değerli.
- Pişmiş patates ve ciğerin üzerine tuz ,kekik ,kırmızı toz biber döküp harmanlıyoruz .
- Soğan salatası ile birlikte servis ediyoruz .
- Lokum üzere mükemmel oluyor ciğer sevmeyen bile ciğeri seviyor yapacaklara şimdiden afiyet olsun.
- Soğan salatası için ;2 soğanı soyup ince ince piyazlık doğrayıp tuzla ovun.
- İçine sumak, pulbiber koyup harmanlayın, domatesi dilimleyip yanına koyun üzerine zeytinyağı dokun afiyet olsun.