Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg dana ciğeri
- 3 orta uzunluk patates
- 5 adet çarliston biber
- Un
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kimyon
- Kekik
- Sıvıyağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 10 kol maydanoz
- Sumak
- Tuz
Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
- Kasaptan zarı hudutları alınmış küp doğranmış ciğerinizi suyun altına tutup sonra süzgeçte suyunun süzülmesi için bırakın.
- Akabinde patateslerimizi soyup küp küp doğrayın .
- Üzerine bir çay kaşığı tuz serpin karıştırın .
- Bol kızgın yağda kızartın .
- Patatesler kızarırken yağlı kağıtın üzerine 1. 5 su bardağı un dökün.
- Üzerine yarım tatlı kaşığı tuz serpip karıştırın .
- Suyu süzülen ciğerinizi una bulayıp süzgeçte fazla ununu eleyin.
- Kızaran patateslerinizi tabağa alın biberleri izi kızartın kızaran biberlerinizi aldıktan sonra azar azar ciğerlerinizi kızgın yağa atın 2 dakika kızartın ve bir tencereye alın.
- Tencerenin ağzını kapatın ciğerinizi öteki ciğerler kızarana kadar sertleşmesin bütün ciğerleri kızarttıktan sonra baharatlarınızı atıp karıştırın dilediğiniz üzere servis edin????.
- Soğan salatası için soğanları ay formunda kesin sumak ile düzgünce ovun üzerine maydanoz arı doğrayıp tuz atın tekrar karıştırın soğan salatanın hazır ????.