Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
arnavut-cigeri.jpg

Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram ciğer
  • 1 çay bardağı
  • Un (Bulamak için)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 adet patates (Küp doğranmış)
  • 2 su bardağı sıvı yağ (Patatesi kızartmak için)
  • 1 yemek kaşığı kuru nane (Patatesleri bulamak için)

Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
  2. Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri tuz ve eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
  3. Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biberi ekleyin.
  4. Farklı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
  5. Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
  6. Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın. Afiyet olsun ????????
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt