Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram ciğer
- 1 çay bardağı
- Un (Bulamak için)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 2 adet patates (Küp doğranmış)
- 2 su bardağı sıvı yağ (Patatesi kızartmak için)
- 1 yemek kaşığı kuru nane (Patatesleri bulamak için)
Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Üzerinde bulunan zarı ayıkladığınız kuzu ciğerini, kuşbaşı büyüklüğünde kesin. Derin bir süzgece aldığınız doğranmış kuzu ciğerlerini kanının süzülmesi için bekletin.
- Kanını süzdürdüğünüz ciğerleri tuz ve eklediğiniz una bulayın. Ciğerlerin üzerindeki fazla unu almak için tekrar süzgeçten geçirin.
- Ciğerleri tavadaki ısınmış yağın içerisine koyun. Ciğerler pişmeye başladığında kırmızı toz biberi ekleyin.
- Farklı bir tavada kızdırdığınız yağda küp küp doğradığınız patatesleri kızartın.
- Pişen ciğerlerin fazla yağını süzdürerek bir tabağa aktarın.
- Patatesler de altın sarısı rengini alınca süzgeç yardımıyla yağını süzerek ocaktan alın. Altına bir peçete koyarak fazla yağından arındırın. Afiyet olsun ????????