Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram ciğer
- 1 çay bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet patates
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 çay kaşığı kekik
- Maydanoz
Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuzu ciğerinin zarını ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın.
- Ciğerleri süzgece alıp suyla yıkayın.
- Unu derin bir kaseye alıp tuzu atın.
- Ciğerleri una koyup harmanlayın.
- Sıvı yağı tavada ısıtın. Isınmış yağa alın.
- Kırmızı biberi de ekleyip pişirmeye devam edin.
- Patatesleri küp küp doğrayın.
- Bir tavada sıvı yağ kızdırın.
- Patatesleri kızartın.
- Ciğerlerin ve patatesleri yağını süzdürün.
- Servis tabağına alın.
- Soğanı doğrayıp üzerine tuzu serpin güzelce karıştırın.
- Maydanozu da incecik kesip soğanlara ekleyin.
- Ciğer, patates ve soğanı harmanlayarak servis tabağına alın. Afiyet olsun. .