Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller
- 250 gr dana ciğer
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
- Tuz
- 1 su bardağı ayçiçeği yağı (kızartmak için, yaklaşık miktar)
- Soğan, sumak, maydanoz, tuz
Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un, tuz, kırmızı biber yağlı kağıt üzerinde karıştırılır.
- Karışıma ciğerler eklenerek heryerleri una bulanır.
- Güzelce ısıtılmış kızgın yağa ciğerler fazla unlardan arındırılarak üstüste gelmeyecek formda atılır.
- Aşağı üst 3 dakikayı geçmemek üzere tel kevgirle orta ara çevirerek kızartılır. Renklerinden kızardığı anlaşılacaktır.Bu süreyi geçerse ciğerler sertleşir.
- Kızardıktan sonra yeme etabına geçene kadar kapalı bir kapta koruma edilirse yumuşaklığını yitirmez.Yerken yağından konulabilir.
- Sumak, tuz ve maydanozla ovulmuş soğan salatası ile servis yapılır.