Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Arnavut Ciğeri

Arnavut Ciğeri
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
arnavut-cigeri.jpg

Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gr dana ciğer
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (damak zevkine nazaran ayarlanabilir)
  • Tuz
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı (kızartmak için, yaklaşık miktar)
Salata için:
  • Soğan, sumak, maydanoz, tuz

Arnavut Ciğeri Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Un, tuz, kırmızı biber yağlı kağıt üzerinde karıştırılır.
  2. Karışıma ciğerler eklenerek heryerleri una bulanır.
  3. Güzelce ısıtılmış kızgın yağa ciğerler fazla unlardan arındırılarak üstüste gelmeyecek formda atılır.
  4. Aşağı üst 3 dakikayı geçmemek üzere tel kevgirle orta ara çevirerek kızartılır. Renklerinden kızardığı anlaşılacaktır.Bu süreyi geçerse ciğerler sertleşir.
  5. Kızardıktan sonra yeme etabına geçene kadar kapalı bir kapta koruma edilirse yumuşaklığını yitirmez.Yerken yağından konulabilir.
  6. Sumak, tuz ve maydanozla ovulmuş soğan salatası ile servis yapılır.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt