teknolojiuzmani
FD Üye
Arnavut Ciğeri Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana ciğer
- 3 adet patates
- Glutensiz un
- Tereyağ 2 yemek kaşığı kadar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Ayçiçek yağı
Arnavut Ciğeri Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ciğerlerin zarı soyulur ve küp küp doğranır.
- Kabuğu soyulup, yıkanan patatesler ciğerlerin boyutunda küp küp doğranır.
- Glutensiz una tek tek bulanır ve fazla un silkelenir.
- Önce patatesler kızgın yağa atılır ve kızartılır.
- Patatesler kızardıktan sonra tekrar kızgın yağa tek tek ciğerler atılır.
- Sos için; tereyağ ve baharatlar cezveye alınır.
- Tereyağında kızdırılmış baharatlar ciğerlerin üzerine dökülür ve pamuk pamuk arnavut ciğeri servise hazır. Afiyet olsun .