Arpa Şehriye Çorbası (Kıymalı) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı kıyma
- 1.5 çay bardağı arpa şehriye
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- Tavuk suyu (buzluktan 2 küp)
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Arpa Şehriye Çorbası (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle tencere içerisine sıvı yağ koyarak kıymayı kavurun.
- Akabinde salçasını ekleyip baharatlarını ekleyip 6 bardak sıcak suyunu ve tavuk suyunu ek edin .
- Kaynadıktan sonra arpa şehriyelerini atın ve ocağın altını kapatıp tencerenin kapağını kapatın.
- Arpa şehriyeleri şişmeye bırakın akabinde 10 dk sonra denetim edin afiyet olsun.