Arpa Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
- 2 çay bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane tavuk bulyon (et bulyon da olur)
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı tatlı toz biber
- Sıcak su (çorba tencerenize yetecek kadar)
- İstediğiniz kadar nane
Arpa Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağımızı alalım ve kızmaya bırakalım.
- Kızan yağımıza salçamızı ve baharatlarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Akabinde suda erittiğimiz bulyonu da ekleyelim.
- Daha sonra sıcak suyumuzu da ek edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan çorbamıza arpa şehriyesini ve biraz da nane ek edip karıştıralım.
- Çorbamızı kısık ateşte orta ara karıştırarak 20-25 dakika pişmeye bırakalım.
- Şehriyeler yumuşayınca çorbamıza hazır hale gelecektir afiyet olsun .