Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (kavurmak için)
- 1 adet közlenmiş kapya kırmızı biber
- 5 adet kornişon turşu
- 3 yemek kaşığı konserve mısır
- Dereotu
- Maydanoz
- Yeşil taze sağan
- 1 adet sıkılmış limon suyu
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı (silme)
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Karabiber( isteğe bağlı)
- 2 yemek kaşığı
- Zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
- Tavanızı ısıtıyoruz, sıvı yağı ekleyip arpa şehriyeleri de tavaya alıp ve kavuruyoruz.
- Şayet daha koyu renkli bir şehriye isterseniz kısık ateşte en az 5 dakika, açık renkli istiyorsanız 2 dakika kavurmanız kâfi olur.
- Akabinde sıcak suyunu ekleyip ve tuzunu ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Karıştırmazsanız şehriyeler yapışabilir.
- Kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekliyoruz motamot pilav yapar üzere????, suyunu çekince demlenmesi için kapağı kapalı olarak ocaktan alıyoruz.
- Közlenmiş kırmızı kapya biberleri doğruyoruz kornişon turşumuzu küp küp doğruyoruz.
- Geniş bir kaseye alıyoruz ince kıydığınız taze soğanları, ayıklanmış ve kıyılmış dereotunu, maydanozu ve konserve mısırı ekliyoruz.
- Arpa şehriyeleri tavadan almadan karıştırın ve üzerine ekleyin.
- Tuz, karabiber, limonun suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyelim.
- Tüm materyaller güzelce karıştırın. Tadını denetim edin ve damak tadınıza nazaran tuz yahut limon suyu eklemesi yapın.
- Ve servis tabağına alalım. Benim üzere süslemek için domates kabuğuyla gül biçimi ve maydanoz kullanabilirsiniz.