Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet sarı biber(isteğe bağlı)
- 1 küçük kutu konserve mısır
- Yarım limonun suyu
- 2-3 kısım taze soğan
- Yarım demet dere otu
- Yarım demet maydanoz
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Yapılışı
- Tavaya sıvı yağ alalım ve üzerine arpa şehriyeye ekleyelim, daima karıştırarak şehriyelerin rengi hafif dönünceye kadar kavuralım(asla karıştırmayı bırakmayın).
- Kavrulan şehriyemizin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim(3 su bardağı kâfi olacaktır).
- Tuzu ek ederek karıştıralım kapağını kapatarak kısık ateşte şehriyeler göz göz olana kadar pişirelim.
- Pişen şehriyelerin üzerine kağıt havlu koyalım ve soğuması için dinlendirelim.
- Soğuyan şehriyeleri derin karıştırma kabına alalım.
- Üzerine doğranmış maydanoz, dereotu, taze soğan, dereotu, kornişon turşu, doğranmış biberleri ve konserve mısırı ekleyip karıştıralım.
- Limon suyu, çok az tuz ve zeytinyağını ekleyip tekrar karıştıralım ve servis tabağına alalım.
- Dilerseniz salatanıza nane, rendelenmiş havuç ve nar ekşisi de ekleyebilirsiniz????.