Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su (şehriyeyi pişirmek için)
- 1 kavanoz garnitür
- Yarım demet taze soğan (yeşil soğan)
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- Yarım demet maydanoz dileğe nazaran dere otu
- Yarım su bardağı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Közlenmiş kapya biber
- Nar ekşisi ( dileğe göre)
- 1 adet limon
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle ocağa aldığımız tencereye sıvı yağ ve tereyağımızı ekleyip, 2 su bardağı şehriyeyi rengi pembeleşinceye kadar yağda kavuralım .
- Sonra 3 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatalım ve ocağın altını kısıp pişmeye bırakalım.
- Ardından yeşillikleri yıkayıp doğrayalım.
- Kapya biber ,mısır ve garnitürü büyük bi kaseye koyalım.
- Daha sonra pişen arpa şehriyeyi kasedeki gereçlerle karıştıralım .
- Üzerine limon ve nar ekşisini tabi dileğe nazaran baharat ve öteki materyalleri ekleyip servis yapalım.Afiyet olsun .
Arpa Şehriye Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı