Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 demet maydanoz ve salça
- 6 su bardağı su tuz ve sıvı yağ
Arpa Şehriyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çorbamız için öncelikle gerecimizi tencereye alalım.
- Patates soğan ve havuçlarımızı küp küp doğrayıp yağda kızartıyoruz bir kaşık salçamızı ekliyoruz.
- Daha sonra nohut ve şehriyemizi ekledikten sonra suyumuzu ek ediyoruz.
- Ardından tuzunu ve pişmeye yakın maydanozu ekliyoruz. İsterseniz nane de ekleyebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.