Arpa Şehriyeli Havuçlu Patatesli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardak arpa şehriye
- Büyük 1 adet havuç
- Büyük 1 adet patates
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tavuk bulyon yada et bulyon
- Sıvı yağ
- Nane ,pulbiber ,tuz
Arpa Şehriyeli Havuçlu Patatesli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç patatesi soyup rendeliyoruz.
- Tencereye yağı alıp rendelediğimiz havuç patatesi koyuyoruz biraz kavuruyoruz.
- Üstüne bir kaşık unu ekliyoruz onunla biraz kavuruyoruz.
- Arpa şehriyemizi ek ediyoruz.
- Karıştırıp baharatlarını bulyonu koyup sıcak suyu ek ediyoruz. Denetimi bir halde pişiriyoruz.
- Ara orta karıştırıyoruz. Tabanı tutmasın diye.
- Piştikten sonra kıvamı damak tadınıza nazaran ayarlıyorsunuz suyu yetmezse sıcak suyu arda ek edebilirsiniz. Afiyet olsun, deneyen herkese.