Arpa Şehriyeli Kuru Üzümlü Salata Tanımı İçin Materyaller
- Yarım bağ maydanoz
- Yarım bağ dereotu
- Bir kaç adet yaş nane
- 2 kibrit kutusu izmir tulum
- 1 çorba kasesi kırmızı turşu(sirke) biber
- 160 gram ton balığı
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 yemek kaşığı kırılmış ceviz
- 2 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
- 1.5 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limon
- Yarım yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı sumak (tercihen)
Arpa Şehriyeli Kuru Üzümlü Salata Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşillikleri ayıklayıp yıkıyoruz.
- Yeşillikler kuruduktan sonra geniş bir kaseye ufak ufak hepsini doğruyoruz.
- Kırmızı biberi ve peyniri de doğrayıp kasenin içine atıyoruz.
- Cevizlerimizi çok küçük modüllere ayırmak sureti ile parçalıyoruz.
- Parçaladığımız cevizleride ekliyoruz salataya.
- Daha sonra yağını süzdüğümüz ton balığını ve havuçu ekliyoruz.
- Ve bir buçuk tatlı kaşığı tereyağında arpa şehriyeyi kavuruyoruz, suyunu ekleyip pişmesini bekliyoruz.
- Arpa şehriye piştikten sonra salataya ek ediyoruz.
- En son kuru üzümü ve sosunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Ben sosuna sumak ek ettim dilerseniz ek etmeye bilirsiniz. Şayet sumak kullanmak istemiyorsanız hiç koymayadabilirsiniz.