Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- ️ 1 buçuk su bardağı pirinç
- ️ 1 su bardağı arpa şehriye
- ️ 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
- ️ 1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pirinçler pirinç süzgecine konularak üstünü geçecek formda sıcak su konulur.
- Soğuyana kadar bekletilir.
- Tencereye tereyağ eklenir tereyağ eridikten sonra arpa şehriyeler rengi değişene kadar kavrulur.
- Kavrulan arpa şehriyenin üzerine pirinçleri süzüp soğuk suda yıkadıktan sonra ekliyoruz.
- Püf noktası eklenen pirinçlerden sonra orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavrulmasıdır.
- İyice kavrulan pirinç ve arpa şehriyenin üzerine su ek edilir (soğuk su).
- Soğuk suyu ben üzerini geçecek formda hatta biraz daha fazla ekliyorum göz kararı ayarlayabilirsiniz.
- Suyunu çeken pirinçlerin havlu kağıtla üzeri kapatılıp demlenmesi beklenir.
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı