Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • ️ 1 buçuk su bardağı pirinç
  • ️ 1 su bardağı arpa şehriye
  • ️ 2 buçuk yemek kaşığı tereyağ
  • ️ 1 tatlı kaşığı tuz

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Pirinçler pirinç süzgecine konularak üstünü geçecek formda sıcak su konulur.
  2. Soğuyana kadar bekletilir.
  3. Tencereye tereyağ eklenir tereyağ eridikten sonra arpa şehriyeler rengi değişene kadar kavrulur.
  4. Kavrulan arpa şehriyenin üzerine pirinçleri süzüp soğuk suda yıkadıktan sonra ekliyoruz.
  5. Püf noktası eklenen pirinçlerden sonra orta ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kavrulmasıdır.
  6. İyice kavrulan pirinç ve arpa şehriyenin üzerine su ek edilir (soğuk su).
  7. Soğuk suyu ben üzerini geçecek formda hatta biraz daha fazla ekliyorum göz kararı ayarlayabilirsiniz.
  8. Suyunu çeken pirinçlerin havlu kağıtla üzeri kapatılıp demlenmesi beklenir.
Afiyet olsun :).

Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt