elektronikci
FD Üye
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- Tereyağ ve sıvı yağ
- Tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirincimizi sıcak suda evvelce ıslatıp bekletiyoruz.
- Yağımızı tencereye koyup eriyince şehriyelerimizi ekleyip rengi dönünceye kadar denetimli bir halde kavuruyoruz.
- Üstüne süzdüğümüz pirincimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Tuzumuzu ve sıcak suyumuzu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Piştikten sonra 10 dk. demlenmeye bırakıyoruz. Tencerede karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.