Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1.5 su bardağı arpa şehriye
- 3 .5 su bardağı sıcak su (et,tavuk sade) olabilir
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Arpa Şehriyeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Sıvıyağda şehriyelerimizi kavuruyoruz, ıslanmış pirinçlerimizi süzüp şehriyelerimize ek ediyoruz.
- Pirinçlerimizin üstüne tuzumuzu ek edip iki dakika kavuruyoruz.
- Sıcak suyumuzu döküp ocağımızın altını çok kısıyoruz .
- Pilavımız suyunu çekene kadar bekliyoruz.
- Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz afiyet olsun.