
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Enfes Pilavım) Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı (Tane Tane Enfes Pilavım) Tanımı Yapılışı
- Pirinçleri süzgece koyup sudan geçirip kenara alıyoruz.
- Tencereye sıvı yağı koyup biraz ısınınca arpa şehriyeleri ekleyip istediğiniz rengi alana kadar orta ateşte kavuruyoruz.
- Yeteri kadar kavurduktan sonra pirinçleri ekleyip 1-2 dakika da birlikte kavurup üzerine gelecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Ve ocağın altını kısıp tuzunu ekleyip kapağını kapatıyoruz.
- Pirinç suyunun birçoklarını çekip baloncuklanana kadar kapağı açmıyoruz.
- Baloncuklandıktan ve suyunu çektikten sonra kapağı açıp kaşıkla bir iki cins çevirip ocağın altını kapatıp dinlendiriyoruz.
- Servis etmeden evvel de bir iki çeşit karıştırmayı unutmuyoruz.