
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tavuk bulyon
- 4 su bardağı su
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle 2 su bardağı pirinci uygunca yıkayın ve 30 dakika sıcak suda ıslatın.
- Pirinç nişastasını attıktan sonra düzgünce yıkayıp süzün.
- Gerisinde arpa şehriyeleri sıvıyağı ile rengi dönene kadar kavurun.
- Süzülmüş pirinçleri ekleyip güzelce kavurun.
- 3 – 4 dakika kavrulmuş olan pirinçlere tereyağını tuzunu ve 1 tavuk bulyonu ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Son 4 su bardağı suyu ekleyip orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
- Suyu çekip pişmiş olan pirinçlerin üzerine havlu kağıt serip ağzı kapalı demlenmeye bırakın.
Afiyet olsun.