Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı tavuk suyu
- Yarım çay bardağı arpa şehriye
- 2,5 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinci bir süzgece alıp yıkıyoruz ve süzüyoruz.
- Tencereyi ocağa alıyoruz zeytinyağını koyuyoruz.
- Arpa şehriyeyi ekliyoruz ve biraz kızarmasını bekliyoruz.
- Şehriyeler kızardıktan sonra pirinci ekliyoruz biraz kavuruyoruz.
- Üstüne suyu ve tavuk suyunu döküyoruz.
- Karabiber, tuz ekleyip pilavın suyunu çekmesini bekliyoruz.
- Pilav hazır olduktan sonra üstüne kağıt havlu koyup tencerenin kapağını kapatıyoruz böylece pirinçler tane tane oluyor. Sizlere şimdiden afiyet olsun ????.