bilgisayarci
FD Üye

Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı pirinç
- 3-4 kaşık şehriye
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1,5 su bardağı kaynar su
- Tuz
Arpa Şehriyeli Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçleri 1 yahut 2 saat tuzlu suda bekletiyorum orta ara karıştırıyorum nişastasını saldıktan sonra soğuk su ile güzelce nişastası gidene kadar yıkıyorum, suyunu süzüyorum.
- Tencerede sıvı yağını ısıtıp şehriyeleri ek ediyorum, altın sarısı olana kadar kavuruyorum.
- Akabinde pirinçleri ek ediyorun 2-3 dk boyunca pirinçleri (kesinlikle güzelce kavuruyorum) tereyağını ekliyorum, karıştırıyorum.
- Benim ocağımın 9 ayarı var indüksiyon ocağı kullanıyorum ben bu sürece kadar ocağın altını 6/7 tutuyorum.
- Kaynar suyu ekliyorum tuzunu ek ediyorum karıştırıp kapağını kapatıyorum ve ocağın altını 3/4 ayara kısıyorum.
- Kısık ayarda yaklaşık 15 dk pişiriyorum, pirinçler suyunu çektikten ve göz göz olduktan sonra altını kapatıyorum, bir sefer pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatıp 15 dk servise kadar dinlendiriyorum. Afiyet olsun.