Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı nane ve tuz
Arpa Şehriyeli Tavuklu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk göğsüne 7 su bardağı su ek edip, haşlayalım. Soğuduktan sonra didikleyelim.
- Tencereye yağı alıp içine salçaları ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Ardından toz biber ekleyip, karıştıralım.
- Didiklenen tavuk göğsünü ekleyip, karıştıralım.
- Haşlanan tavuk suyunu ekleyelim.
- Kaynamaya başladıktan sonra içine şehriyeli ekleyip, karıştıralım.
- Nane ve tuzu ayarlayıp, 20 dk orta ateşte pişirelim. Servise hazır afiyet olsun ????.