Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Su
- Tuz
- 5 kepçe yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel tencerede sıvı yağ kızdırılır ve arpa şehriye rengi dönene kadar kavrulur.
- Kavrulan şehriyenin üzerine un ek edilip 1 dk kadar daha kavrulur ve sıcak su konur ( tencerenizin yaklaşık 3/4 ü kadar. Kişi sayısı fazlaysa ölçüsü arttırabilirsiniz).
- Şehriyeler pişerken terbiyesi hazırlanır.
- 5 kepçe yoğurt ile 1 yumurta düzgünce çırpılır.
- Şehriye pişince çorbanın suyundan 1 kepçe alarak terbiyeye ekleyip karıştırılır kesilmemesi için.
- Daha sonra terbiye çorbaya ek edilip karıştırılır.
- Sosu için 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip kuru nanesi katılır ve yakmadan ocağın altı kapatılır.
- Sos çorbaya ek edilir ve karıştırılıp ocağın altı kapatılır.
- En son tuzu ayarlanır ve çorba servise hazır edilir????.