Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz(isteğe nazaran azaltılabilir)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
Arpa Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle arpa şehriyemizi uygun bi tencereye alıp üstüne 2 su bardağı su koyup haşlayalım.
- Haşlanan arpa şehriyemizi süzdükten sonra soğumaya bırakalım.
- Uygun bi kaba yoğurt un ve yumurtayı alıp güzelce bi çırpalım sonra içine 1 su bardağı suyu döküp karıştıralım ayran kıvamına gelsin.
- Tencereye soğuyan arpa şehriyeyi alıp üstüne yoğurtlu karışımı dökelim kaynayana kadar daima karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tuzunu ekleyelim.
- Son olarak tavaya salça ve sıvı yağı alıp sosunu hazırlayalım ve istediğiniz üzere süsleyip servis yapabilirsiniz. ????.