Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebabı Tarifi
Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebab nasıl yapılır
Bahcıvan Kebab Tarifi
Bahcıvan Kebab nasıl yapılır
imagesarpaciksoganlibahcivankebabtarifiresimli5ad42616f2f7f
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 corba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuc 250 gr sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 12 demet dereotu
Yapılışı
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifce kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu cekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu cekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuc, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkca en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)
Arpacık soğanlı bahcıvan kebabını uzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın
Arpacık Soğanlı Bahcıvan Kebab nasıl yapılır
Bahcıvan Kebab Tarifi
Bahcıvan Kebab nasıl yapılır
imagesarpaciksoganlibahcivankebabtarifiresimli5ad42616f2f7f
Malzemeler
1 kg kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 corba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuc 250 gr sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 12 demet dereotu
Yapılışı
Eti yıkayıp bir tencereye koyun Tereyağı ile birlikte hafifce kavurun Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu cekene kadar 1 saat pişirin
Et suyunu cekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuc, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 1,5 saat pişirin (Etin suyu azaldıkca en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz)
Arpacık soğanlı bahcıvan kebabını uzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın